2011-10-17 17:02:26• hírek • Szatmar.ro

Negyvenhárom iskola gyűjti az elektronikus szemetet

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szeptember hónapban hirdette meg az „Élet a környezetért és élet az emberért" elnevezésű akcióját, melynek célja, hogy minél több iskolában minél több diák lehetőleg minél több elektronikus hulladékot gyűjtsön össze. A program - melynek további partnerei a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a CCR Logistics Systems és az Alpin kft. - első szakasza máris véget ért.

A beiratkozások végeztével kiderült, hogy összesen 43 Szatmár megyei tanintézmény kívánt részt venni, közülük 15 középiskola és 28 általános iskola. A második szakasz hamarosan kezdetét veheti, mivel a következőkben kihelyezik az gyűjtési pontokat és a gyerekek máris kezdhetik összehordani az elektronikus (háztartási) hulladékot.

A program harmadik pontja decemberben érkezik el, amikor a diákok az „Elektronikus hulladékok gyűjtésének és értékesítésének fontossága" elnevezésű versenyen mérik majd össze tudásukat. A legjobbak sportfelszereléseket nyerhetnek.

Az akció jövő év júniusában ér majd véget, a legtöbb hulladékot összegyűjtők egy ingyenes kirándulást nyernek Hajdúszoboszlóra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: